🎥 Fernando Alonso komt met schrik vrij na zware crash in Indianapolis

Alonso kan Indy500 voortzetten ondanks crash in trainingen

🎥 Fernando Alonso komt met schrik vrij na zware crash in Indianapolis
Foto: © photonews

Fernando Alonso is een polyvalente autocoureur die al op verschillende terreinen succes heeft geboekt. De Spanjaard wil dit weekend zijn palmares nog wat opfleuren door de 500 Mijl van Indianapolis op zijn naam te schrijven. Al loopt niet alles van een leien dakje op het Amerikaanse circuit.

Alonso neemt aan de Indy500 deel in een McLaren. Het blijkt nog niet zo simpel te zijn om zijn wagen goed aan te voelen. Tijdens de trainingen verloor Alonso op een gegeven moment volledig de controle en slingerde zijn bolide van de ene kant van de baan naar de andere.

ONDERZOCHT IN MEDICAL CENTER

Gelukkig zonder al te veel erg. Alonso kon zelf nog uit zijn McLaren Dallara stappen en ging vervolgens naar het medical center voor een check-up. Daar bleek dat alles in orde was met de racer en hij dus de wedstrijd zal kunnen verderzetten.

Maar goed ook, want er hangt veel vanaf voor Alonso. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 maakt immers volop jacht op de Triple Crown. De 24 uur van Le Mans en de GP van Monaco heeft hij al gewonnen. Nu nog de Indy500 winnen en hij heeft zijn Triple Crown te pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws