Ferrari en andere renstal staan voor moment van de waarheid tijdens in-season test
Redactie
| 4 reacties

Tweedaagse test in Barcelona vooral belangrijk voor Ferrari en Williams

Ferrari en andere renstal staan voor moment van de waarheid tijdens in-season test
Foto: © photonews

Voor de tweede keer kunnen de F1-teams tijdens het seizoen hun bolides nog eens testen na afloop van een Grote Prijs. Dat gebeurde eerder al in Bahrein, deze keer is Spanje de locatie. Op hetzelfde circuit waar Ferrari zo'n goede wintertests aflegde.

Het maakte dat Ferrari als favoriet het seizoen aanvatte, maar dat kwam er in de eerste vijf races helemaal niet uit. In de GP van Spanje vielen zelfs zowel Charles Leclerc als Sebastian Vettel naast het podium. Een tweedaagse test in Barcelona moet oplossingen bieden voor de problemen van de SF90. Er werd zelfs een extra chassis overgebracht.

EVOLUTIE BIJ WILLIAMS?

Ook voor Williams worden het een paar belangrijke dagen. Het is tot dusver het kneusje van het deelnemersveld in de F1. Dat is dan weer niet onverwacht, want de resultaten in de wintertests waren dramatisch. Williams zal op het circuit van Catalunya dus goed de vergelijking kunnen maken nu we weer een paar maanden verder zijn.

Voorts zal Pirelli bandentests uitvoeren met het oog op de ontwikkeling van de banden voor volgend seizoen. Zowel Ferrari als Racing Point stellen hiervoor een wagen ter beschikking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws