Mercedes verstevigt zijn greep in Spanje, waardeverhoudingen binnen het team blijven wel hetzelfde
Redactie
| 0 reacties

Bottas ook het snelst in tweede vrije training terwjil tweede plek voor Hamilton is

Mercedes verstevigt zijn greep in Spanje, waardeverhoudingen binnen het team blijven wel hetzelfde
Foto: © photonews

Nadat het al de eerste vier GP's van het seizoen won, lijkt er voor Mercedes ook in Spanje geen vuiltje aan de lucht. Het was in de tweede oefensessie duidelijk sneller dan Ferrari. Dat is vooral goed nieuws voor Bottas, die net als in de eerste sessie en in de vorige GP te vlug was voor Hamilton.

De tweede vrije training van de GP van Spanje verliep grotendeels zonder incidenten. Dat wil dus zeggen dat de betere teams volop hun snelheid konden testen. In tegenstelling tot in de eerste sessie kon Ferrari Mercedes niet bepaald het vuur aan de schenen leggen. Bottas reed nog een sneller rondje dan in de eerste vrije training en was drie tiende van een seconde sneller dan Leclerc.

Hamilton plaatste zich tussen hen beiden in. De achterstand van de Brit op zijn ploegmaat was dus niet zo groot. Anderzijds was het verbeteren van diens tijd ook wel teveel gevraagd. Leclerc was deze keer dus de snelste Ferrari-man. Sebastian Vettel kwam wel slechts een fractie tekort om aan de tijd van de Fransman te komen en eindigde vierde.

RED BULL DOET VOORLOPIG NIET MEE VOOR DE PRIJZEN

Red Bull hinkt nog wel even verderop in vergelijking met Ferrari. Het weerhield Verstappen er niet van om naar een vijfde tijd te rijden. De zesde plaats was voor Romain Grosjean. De Fransman was in zijn Haas acht tiende van een seconde trager dan Bottas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws