Vandoorne geeft met fraaie prestatie in eigen land visitekaartje af in WEC: "Het was weer een knotsgekke race"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Stoffel Vandoorne beleefde weer maar eens knotsgekke race op Spa-Francorchamps

Vandoorne geeft met fraaie prestatie in eigen land visitekaartje af in WEC: "Het was weer een knotsgekke race"
Foto: © photonews

Zijn eerste wedstrijd in het uithoudingskampioenschap en meteen het podium op mogen: Stoffel Vandoorne heeft zijn intrede niet gemist. En dat net op het circuit van Spa-Francorchamps. Daar heeft hij al wel vaker gereden en gekke dingen meegemaakt.

Vandoorne kaapte in zijn eerste wedstrijd in het WEC de derde plaats weg. Daar was hij zeer tevreden mee, zo liet de Belgische racer achteraf weten in een korte reactie op de sociale media. "Podium! Ik ben superblij met dat ik derde kon eindigen in mijn LMP1-debuut met SMP Racing en dat in mijn thuisrace", aldus Vandoorne.

Een schitterende job van het hele team 

SMP kon zelfs duelleren met Rebellion voor positie twee. Het Russische team van Vandoorne kwam dus sterk voor de dag. "Een schitterende job van mijn ploegmaats Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin en het hele team", vond onze landgenoot.

Door verschillende buien van sneeuw, regen en hagel werd het een iconische race en dat in mei. Vandoorne heeft ook in de Formule 1 al vreemde toestanden ervaren op het circuit van Spa-Francorchamps. "Bedankt Spa, het was weer een knotsgekke race."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws