Vandoorne rijdt SMP naar knappe ereplaats in 6 uur van Spa-Francorchamps, winst voor Alonso en Toyota

Stoffel Vandoorne eindigt derde in memorabele 6 uur van Spa-Francorchamps

Vandoorne rijdt SMP naar knappe ereplaats in 6 uur van Spa-Francorchamps, winst voor Alonso en Toyota
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne zal zich zijn uitstapje naar het uithoudingskampioenschap niet snel beklagen. Al kreeg hij net als de andere racers uitzonderlijke omstandigheden voorgeschoteld. Sneeuw, regen en hagel: ze kregen het allemaal voor de wielen. Alonso en Toyota wonnen zoals verwacht.

Vandoorne mocht de start voor zijn rekening nemen voor SMP Racing en was betrokken in een mooi duel met de Rebellion van Thomas Laurent om de vierde plaats. De weersomstandigheden waren zo slecht dat het tot een neutralisatie kwam.

Na het hervatten van de wedstrijd bouwde Fernando Alonso in zijn Toyota een ruime voorsprong uit. Vandoorne gaf na een sterke dubbele stint het stuur over aan zijn ploegmaat Petrov, die zo de tweede plaats kon innemen. Ook hierna moest de safety car nog tweemaal buiten komen.

SAFETY CAR KOST VANDOORNE TWEEDE PLAATS

De race eindigde onder een rode vlag nadat het twaalf minuten voor het einde weer was beginnen sneeuwen. Alonso pakte samen met Nakajima en Buemi simpel de overwinning voor Toyota. Door één van de safety cars was het SMP van Vandoorne de tweede plek kwijt aan Rebellion. Desalniettemin is een derde plaats een mooi resultaat voor onze landgenoot en zijn ploegmaats Aleshin en Petrov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws