Stoffel Vandoorne laat zich uit over mogelijke carrièrewending
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Vandoorne weet nog niet of hij nog meer races gaat rijden in uithoudingskampioenschap

Stoffel Vandoorne laat zich uit over mogelijke carrièrewending
Foto: © photonews

Toen Stoffel Vandoorne bij McLaren reed, hoopte hij ongetwijfeld op een lange loopbaan in de F1. Nadien is onze landgenoot in actie gekomen in de Formule E en nu gaat hij zich in Spa en Le Mans wagen aan races in het uithoudingskampioenschap: is zijn carrière een nieuwe weg ingeslagen?

Het doet de vraag rijzen of Vandoorne in de toekomst nog meer in actie gaat komen tijdens het uithoudingskampioenschap. "We zullen zien. Ik heb altijd gezegd dat Le Mans een race is waar ik wel interesse voor zou hebben. Ik had alleen niet verwacht dat het al zo vroeg in mijn carrière zou gebeuren. Het wordt ongetwijfeld een geweldige ervaring", blikt Vandoorne vooruit bij Motorsport.

LE MANS ALS ULTIEME UITDAGING

Over de toekomst blijft hij dus nog enigszins op de vlakte. Het is vooral uitkijken naar de races die hij nu gaat rijden, Le Mans in het bijzonder. "Le Mans is één van de grootste race-evenementen in het bijzonder. Om dit jaar mee te doen, is een enorme uitdaging voor me. De race is min of meer de ultieme beproeving voor een coureur, want je kan met allerlei omstandigheden geconfronteerd worden."

Vandoorne is wel realistisch over wat er mogelijk is. "Ik denk niet dat we te veel naar Toyota moeten kijken. Het zal extreem moeilijk worden om de strijd met ze aan te binden. We moeten erop mikken om best-of-the-rest te worden, achter Toyota."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties