Senna of Schumacher? Sebastian Vettel geeft zijn mening over de beste F1-coureur
Redactie
| 5 reacties

Sebastian Vettel vindt niet dat je Michael Schumacher en Ayrton Senna kan vergelijken

Senna of Schumacher? Sebastian Vettel geeft zijn mening over de beste F1-coureur
Foto: © photonews

Het was woensdag 1 mei dag op dag 25 jaar geleden dat Ayrton Senna verongelukte in de GP van San Marino. Sebastian Vettel had graag een intense strijd gehad tussen de Braziliaan en Duitse Formule 1-legende Michael Schumacher.

Vettel vindt het moeilijk om beide coureurs met elkaar te vergelijken. "Een hoop mensen vindt Schumacher beter, anderen vinden Senna beter", zegt de Duitser in gesprek met Motorsport.com. "Ik vind dat je ze niet hoeft te vergelijken. Ze waren beiden geweldig. Senna had natuurlijk zijn beste tijd voor die van Schumacher, het zou interessant zijn geweest om ze samen te zien strijden."

Ook Vettel, die nog geen 7 jaar was toen Senna overleed, heeft herinneringen aan de Braziliaanse coureur. "Om verschillende redenen wordt hij de beste coureur genoemd. Het is erg bijzonder wat hij bereikt heeft in die korte periode, met zijn unieke precisie."

Shock

"Ik kan me nog herinneren dat toen ik TV keek, ik niet wist wat het betekende toen Senna overleed. Mijn vader was een grote fan van hem, hij was echt in shock. Ik weet nog goed wat er daarna allemaal gebeurde, de wereld stond even stil. Het was een groot verlies voor de Formule 1", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws