Teenamputatie moeilijk om mee te leven voor Stefan Everts: "Ik heb minder tenen dan titels"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Stefan Everts vindt zijn eigen voeten na teenamputatie maar vies om te zien

Teenamputatie moeilijk om mee te leven voor Stefan Everts: "Ik heb minder tenen dan titels"
Foto: © photonews

Stefan Everts is zeker niet de meest fortuinlijke mens uit de sportwereld. Vreemd dat te moeten stellen over een tienvoudig wereldkampioen, maar het leven na zijn carrière spaart hem niet. Door een malaria-aanval moest hij enkele tenen laten amputeren en daar heeft hij het moeilijk mee.

Stefan Everts vertelde er openhartig over in Sportweekend. "Ik heb nu minder tenen dan titels. De malaria-aanval heeft intussen veel sporen nagelaten. Het ergste waaraan ik ben toegetakeld, is mijn rechtervoet. Het is allemaal erg", moet Everts bekennen.

Het zicht is voor mij nog het ergst 

Als die ingrepen noodzakelijk zijn, moeten ze natuurlijk gebeuren. Ook al ziet de rechtervoet van Everts er dan nu niet netjes uit. Daar heeft de voormalig motorcrosskampioen het wel enorm moeilijk mee. "Het zicht is voor mij nog het ergst. Ik vind het echt vies. Het is alsof ze met de slijpschijf zijn langs geweest."

Ondanks dit alles blijft hij toch ook een zeker optimisme behouden. "De dokters willen zo min mogelijk amputeren. Ik ben in Pellenberg geweest voor mijn revalidatie. Daar zag ik veel mensen met veel geamputeerde benen en vingers. Die kunnen ook nog veel. Daar trek ik me aan op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws