McLaren vuurt serieuze waarschuwing af richting Formule 1
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

McLaren-baas Zak Brown dreigt met vertrek uit F1 indien regels niet verbeteren

McLaren vuurt serieuze waarschuwing af richting Formule 1

Dinsdag is het een belangrijke dag voor de toekomst van de Formule 1. Dan komt de F1 met de FIA en de teams bij mekaar om te discussiëren over de regels die vanaf 2021 ingevoerd moeten worden. Die kunnen maar beter naar de zin zijn van McLaren, waarschuwt Zak Brown. Anders dreigt een vertrek.

McLaren hamert op een financiële gezonde F1 en een eerlijke kans om competitief te zijn. Zover moet het komen. "Als dat niet gebeurt, moeten we onze positie in de F1 serieus overwegen. Dat is niet de positie die we willen hebben", maakt Brown duidelijk aan The Guardian.

ONDERHANDELINGSTACTIEK

Het is het Britse automerk overigens menens. "Men ziet het als een onderhandelingstactiek, maar McLaren moet een fiscaal verantwoord en competitief raceteam zijn. Als we het gevoel hebben dat de nieuwe regels ons niet in die positie brengen, dan moeten we onze deelname aan de F1 nogmaals bekijken."

Hebben die onderhandelingen, met zo'n aanloop, wel kans op slagen? "Zo nu en dan zal er vuurwerk zijn. Maar ik ben optimistisch dat de F1 de juiste dingen zal doen, dat alle tien de teams zullen tekenen en dat we per 2021 een veel betere en competitievere F1 zullen hebben."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties