Opvallend: F1-rijders krijgen dit jaar mogelijkheid om extra WK-punten te verdienen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

F1-piloten krijgen in 2019 extra punt voor snelste ronde

Opvallend: F1-rijders krijgen dit jaar mogelijkheid om extra WK-punten te verdienen
Foto: © photonews

Vanaf komend weekend is het zover: dan trekt het Formule 1-circuit zich echt weer op gang met traditioneel de eerste race in Melbourne. Voornamelijk bij Ferrari leven ze er na de goede wintertests vol verwachtingen naartoe. Dit jaar kan het verschil misschien gemaakt worden op een andere manier.

Best dat we voor de start van het nieuwe seizoen eens de regelgeving onder de loepe nemen. Aan de puntenverdeling volgens de uitslag van de race verandert er op zich niets. Toch vallen er in 2019 extra WK-punten te verdienen.

BACK TO THE FUTURE

De rijder die tijdens een race de snelste ronde neerzet, krijgt een extra punt. 'Back To The Future', noemen de F1-regelgevers het. In de beginjaren van de Formule 1 was zo'n regel ook al van kracht. Er is wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden. De rijder in kwestie moet aan het eind van de race in de top tien staan.

Op zich lijkt zo één puntje weinig uit te maken, maar gezien het aantal Grote Prijzen vallen er over het gehele seizoen zo toch 21 extra punten te rapen. Dat zijn er net iets minder dan bij een overwinning in één van die Grote Prijzen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws