Toppers gaan voluit op laatste testdag: Ferrari houdt Mercedessen af

Toppers gaan voluit op laatste testdag: Ferrari houdt Mercedessen af
Foto: © photonews

Het is niet altijd zo geweest tijdens de wintertests, maar op de afsluitende dag deden de piloten van de topteams er alles aan om een zo snel mogelijk rondje af te werken. Mercedes begaf zich zo eindelijk op het voorplan en vooral Hamilton was dicht bij de toptijd, maar die was dan toch voor Vettel.

Van de toprijders die vrijdag in hun bolide kropen, mengde enkel Max Verstappen zich niet in de strijd om de snelste tijd. Nogal logisch aangezien Gasly een dag eerder met dezelfde wagen zwaar was gecrasht. Verstappen ondervond dan ook nog problemen aan de versnellingsbak en geraakte niet verder dan 29 ronden.

DRIE DUIZENDSTEN

Beter nieuws viel er te rapen bij Mercedes. Valtteri Bottas had tijdens de ochtendsessie al een snel rondje neergezet. In de namiddag deed Lewis Hamilton nog een stuk beter met 1:16.224. Knappe tijd van de wereldkampioen, maar Vettel had in de ochtend nog drie duizendsten van een seconde beter gedaan.

De Duitser had in het eerste deel van de dag ook al een pak ronden afgewerkt. In de namiddagsessie viel zijn Ferrari uit met een elektrisch probleem, maar dan zat hij al aan 110 ronden én de snelste tijd. Qua aantal afgelegde ronden deed Carlos Sainz het met 134 stuks in zijn McLaren het best. Ook Räikkönen en Kvyat kwamen boven de 130 uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws