Kumpen bijt van zich af en trekt nu zelf naar de rechtbank
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Anthony Kumpen ontkent dopinggebruik en stapt naar de rechter

Kumpen bijt van zich af en trekt nu zelf naar de rechtbank
Foto: © photonews

Alle onthullingen over zijn schorsing wegens gebruik van een verboden product zijn niet in goede aarde gevallen bij Anthony Kumpen. De autocoureur blijft dopinggebruik ook ten stelligste ontkennen. Dat de zaak nu openbaar is geworden, kan niet volgens hem. Hij stapt dan ook naar de rechter.

"Ik heb met verbazing kennis genomen van de publicaties die over mij zijn verschenen", reageert Kumpen in een persbericht. "Ik ontken met klem ooit doping te hebben gebruikt in een poging mijn prestaties of uithouding op onrechtmatige wijze te bevorderen. Mij afschilderen als opzettelijke dopingzondaar is volstrekt onjuist, bijzonder tergend en hoogst schadelijk."

MEDICATIE VOORGESCHREVEN

Kumpen wijt zijn afwijkende waarden aan zijn medicijnen voor ADHD en de stof dexedrine die deze bevatten. "Na een zwaar ongeluk in Tours werden mijn gekende symptomen van ADHD sterker, zodat verdere medicatie noodzakelijk bleek. Deze medicatie werd voorgeschreven door een arts."

De racer vindt ook dat zijn reputatie besmeurd is. "De wet stipuleert dat voorlopige schorsingen via beveiligde en vertrouwelijke communicatiekanalen aan sportverenigingen worden gecommuniceerd. Aangezien dit hier niet gerespecteerd werd, heb ik besloten om advocaat Omar Souidi in te schakelen om de verantwoordelijke van deze fout te dagvaarden. voor de bevoegde rechtbank."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws