Toptijd is voor Renault, Mercedessen sneller dan Ferrari van Leclerc
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Hulkenberg rijdt de snelste tijd op de vierde testdag in Barcelona

Toptijd is voor Renault, Mercedessen sneller dan Ferrari van Leclerc
Foto: © photonews

De eerste testweek is aan het einde gekomen in de Formule 1. De volgende testdagen zijn voor volgende week. Eerst was er nog goed nieuws voor Renault, dat Hulkenberg een snel rondje zag afwerken. En voor Mercedes, dat toch eens de maat kon nemen van Ferrari.

Toro Rosso bevestigde met Albon al het goede vanop de derde testdag, maar bij Renault mochten ze pas echt blij zijn. Het Franse merk zette de eerste en de derde tijd neer. Daniel Ricciardo moest vrede nemen met plek drie. Nico Hulkenberg reed ondanks een beperkt aantal ronden met 1:17.394 de snelste tijd.

Bij Mercedes was het even de adem inhouden. Lewis Hamilton reed bijna achteraan in bij Robert Kubica. Net een crash vermeden en ook qua snelheid ging het behoorlijk. Voor het eerst kon de titelverdediger bij de constructeurs de concurrentie uit Italië kloppen. Zowel Bottas als Hamilton waren sneller dan Leclerc.

NORRIS IN DE GRINDBAK

Na tal van problemen de dagen voordien herleefde Williams een beetje. Het kon eindelijk een volledige dag testen. Wie wel een uitschuiver maakte, was Lando Norris. De Brit reed met zijn McLaren aan lage snelheid verrassend de grindbak in.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws