Anthony Kumpen voor liefst vier jaar geschorst, autocoureur gaat wel in beroep
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Kumpen vier jaar geschorst voor gebruik van amfetamine

Anthony Kumpen voor liefst vier jaar geschorst, autocoureur gaat wel in beroep
Foto: © photonews

Eén van de beste Belgische autocoureurs in circuitraces zit in de problemen. Anthony Kumpen is positief bevonden aan het gebruik van amfetamine, een verboden middel in de autosport. Het Vlaams Doping Tribunaal legde hem een schorsing van vier jaar op. Kumpen gaat wel in beroep.

Het is tijdens de 24 Uur van Zolder dat Kumpen in augustus vorig jaar een positieve plas afleverde en er sporen van amfetamine werden aangetroffen. Dat is een prestatiebevorderend middel en zeker in uithoudingswedstrijden kan men hier voordeel uit halen.

Kumpen weet het aan gebruik van relatine voor ADHD. Volgens een medisch rapport werd die behandeling wel stopgezet op zijn vijftiende. Kumpen beweerde dat hij zichzelf dexedrine uit zijn voorraad thuis had toegediend, zonder voorschrift.

SCHORSING VERHOOGD

Het Vlaams Doping Tribunaal oordeelde daarop dat een atleet verantwoordelijk is voor de producten in zijn lichaam en dat in dit geval niet bewezen is dat de inname van een verboden product onopzettelijk gebeurde. Daardoor verhoogde de schorsing nog van twee naar vier jaar. Kumpen ging in beroep, het is nu nog wachten op het finale verdict.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws