Uitstekende derde testdag voor Toro Rosso en Alfa Romeo in Barcelona
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Daniil Kvyat is het snelst op derde testdag terwijl Räikkönen meeste rondjes afwerkt

Uitstekende derde testdag voor Toro Rosso en Alfa Romeo in Barcelona
Foto: © photonews

Het moeten niet altijd enkel de topteams zijn die met de pluimen gaan lopen. Op de derde dag van de wintertests in Barcelona hebben vooral Daniil Kvyat van Toro Rosso en Kimi Räikkönen van Alfa Romeo het goed gedaan. Kvyat zette de snelste tijd neer, Räikkönen reed het meeste rondjes.

Bij het ingaan van het laatste halfuur van de testdag had Räikkönen de snelste tijd. Kvyat en Ricciardo waren allebei ook snel onderweg en zetten eerst nog elk de tweede tijd neer. Kvyat deed hierna nog net iets beter en dook met 1:17.704 onder de tijd van Räikkönen.

Hiermee verzekerde de Toro Rosso-rijder zich van de snelste tijd van de dag en ook qua aantal rondjes deed hij het meer dan behoorlijk. De Rus legde er 137 af. Enkel Räikkönen reed nog één rondje meer. Zij zijn dus echt wel de piloten die het beste gevoel aan deze dag kunnen overhouden.

OOK WEER VRUCHTBARE DAG VOOR VETTEL

Qua aantal ronden lieten ook de rijders van de topteams zich niet onberoerd. Vettel reed er 134 en deed hiermee het derde beste. Hierna volgden Verstappen met 104 en Hamilton met 94. Vettel zette in zijn Ferrari overigens de vierde snelste tijd neer, Verstappen de vijfde. Voor de beste rondetijden kwamen de Mercedessen niet in aanmerking.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws