Honda-motor doet intrede bij Verstappen en Red Bull: "Auto en motor nog leren begrijpen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Max Verstappen beleefde een prima eerste dag op de testdagen in Barcelona

Honda-motor doet intrede bij Verstappen en Red Bull: "Auto en motor nog leren begrijpen"
Foto: © photonews

De eerste testdag in Barcelona zit erop. Max Verstappen reed met de gloednieuwe RB15 128 rondjes op het circuit in Barcelona en was na afloop een tevreden man.

Met een tijd van 1:19.426 had de jonge Nederlander maandag de vierde tijd in Catalonië. Al deed Sebastian Vettel (Ferrari) met 169 rondjes en een tijd van 1:18.161) een stuk beter. 

Toch was Verstappen tevreden. "Ik keek ernaar uit om met de RB15 aan de slag te gaan, omdat het een nieuwe start is met Honda als nieuwe motorleverancier", vertelde hij. "Alles werkte prima en ik heb veel ronden kunnen rijden, dus daar ben ik blij mee. Dat lukt niet altijd op een eerste dag. Het zijn echter pas de eerste kilometers, dus veel meer kan ik er nog niet over zeggen."

"Tot dusverre gaat het goed en de auto voelt oké. We blijven eraan werken om ons te verbeteren, net zoals iedereen. We willen de auto en motor nog beter leren begrijpen. We hebben eigenlijk geen problemen gehad en ons programma kunnen afwerken. Het was een goede eerste dag", besluit Verstappen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws