Hamilton, Verstappen en Vettel gaan vandaag al de baan op
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wintertests Formule 1 gaan van start in Barcelona

Hamilton, Verstappen en Vettel gaan vandaag al de baan op

De grote tenoren uit de Formule 1 hebben er ongetwijfeld lang naar uitgekeken en nu is het moment eindelijk daar: de start van de wintertests in Barcelona. Toppers als Hamilton, Verstappen en Vettel willen geen tijd verspillen. Zij gaan vandaag al voor het eerst de baan op.

Na de presentaties van de bolides zijn de wintertests de volgende stap. Alvast één pluspunt: de rijders krijgen veel betere weersomstandigheden voorgeschoteld dan vorig jaar. Ze zullen er dus optimaal gebruik van willen maken om iedere dag zoveel mogelijk kilometers af te leggen om de betrouwbaarheid en snelheid van hun nieuwe wagens te testen.

De teams krijgen ook dit jaar acht testdagen om zoveel mogelijk te weten te komen over de huidige staat van de nieuwe bolides. Deze week zijn er vier testdagen en ook volgende week zijn er vier. Enkel Williams komt vandaag nog niet in actie.

HAMILTON RIJDT ELKE DAG

De toprijders gaan wel al eens het circuit op. Hamilton gaat de vier testdagen uit de huidige week ten volle benutten, net zoals ploegmaat Bottas. Vettel rijdt enkel op maandag en woensdag. Dinsdag en donderdag behoren toe aan Charles Leclerc. Bij Red Bull is Verstappen maandag en woensdag aan zet. De andere dagen zijn voor Gasly.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws