Ferrari zorgt voor primeur in 2019
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ferrari stapelt uitlaten op mekaar in het nieuwe F1-seizoen

Ferrari zorgt voor primeur in 2019
Foto: © photonews

Het is nog even wachten eer we weten hoe de nieuwe Ferrari-wagen er gaat uitzien. Toch zijn er al aanwijzingen over één detail, die afgeleid kunnen worden van de eerste beelden van nieuwe Haas. Daar werken ze immers met Ferrari-motoren.

Uit de eerste beelden van de nieuwe Haas-bolide blijkt dat wagens met Ferrari-motoren in 2019 uitlaten krijgen die op elkaar zijn gestapeld. Het zou dus logisch zijn moest dit straks ook bij de wagen van de Italiaanse renstal het geval zijn. Bovendien komt het ook niet uit de lucht gevallen.

EXPERIMENT UIT DUITSLAND

Vorig seizoen werd er in de GP van Duitslang immers al geëxperimenteerd met de wagen van Vettel met op mekaar geplaatste uitlaten. Die kwamen er samen met een nieuwe achtervleugel, waardoor er vermoedens circuleerden dat het de bedoeling was om zo de achtervleugel aan te blazen.

Zelfs indien dat zo zijn, geeft dat op zich niet zo'n gigantisch effect. Maar door de simpelere voorvleugel zullen de teams dit jaar sowieso al aardig wat downforce verliezen. Indien methode van Ferrari dus een voordeel met zich meebrengt, is het afwachten hoe de andere teams hierop gaan anticiperen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/10/2019 Mexican GP (Mexico City)
03/11/2019 United States GP (Texas)
17/11/2019 Brazilian GP (Sao Paulo)

Nieuwste reacties