Valtteri Bottas laat nu ook zijn talent zien in andere discipline
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Valtteri Bottas heeft genoten van zijn eerste wedstrijd als rallyrijder

Valtteri Bottas laat nu ook zijn talent zien in andere discipline
Foto: © photonews

Mercedes rekent in het komende F1-seizoen weer volop op Valtteri Bottas. Voorlopig heeft hij echter nog tijd voor andere dingen. Het voorbije weekend waagde de Fin zich in eigen land voor het eerst aan rallyrijden. Met een ritzege en een vijfde plaats in de eindstand deed hij het behoorlijk.

"Ik heb er van genoten", zegt de Mercedes-rijder in een gesprek met Motorsport. "De tweede etappe was het moeilijkst voor mij, op heel hobbelige wegen. De snellere stukken gingen goed. Het is heel plezant. Er zijn zoveel variaties in deze sport."

TOTAAL ANDERE RIJSTIJL

Gelijkaardigheden met de Formule 1 waren op één hand te tellen. "Dat het met banden, een motor en een stuur is. Dat moet het zowat zijn", lacht Bottas. "Voor het overige is het behoorlijk verschillend. De rijstijl is totaal anders."

In zijn binnenste blijft hij toch vooral F1-rijder, al stond hij tijdens zijn jeugd voor alles open. "Toen ik jonger was, volgde ik alles van autosport. Mijn grootste idolen kwamen uit de Formule 1, maar ik volgde wel de legendarische Finse rallyrijders die titels wonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws