Steve Ramon blij dat hij na zijn carrière nog met motor kan rijden: "Dat was een doodsmak"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Steve Ramon blijft na ei zo na fatale val in Lommel nog altijd met motor rijden

Steve Ramon blij dat hij na zijn carrière nog met motor kan rijden: "Dat was een doodsmak"
Foto: © photonews

De tijd dat de Belgen de motorcross domineerden, is al lang voorbij. Voormalig wereldkampioen Steve Ramon vindt het triestig, maar heeft tegelijkertijd reden om blij te zijn. Ook na zijn actieve carrière hoeft hij zijn motor nog niet helemaal los te laten. Ondanks die bijna fatale vol in Lommel.

Het was dertig juli 2011, toen Ramon even flirtte met de dood. "Ik nam een bocht, raakte een put en werd over mijn stuur geslingerd. Ik kwam neer op mijn nek en hoofd. Dat was inderdaad een doodsmak", getuigt de ex-motorcrosser in De Zondag. "Ik was volledig verlamd. Ik heb alles opnieuw moeten leren. Dat heeft maandenlang geduurd."

Het betekende het einde van zijn carrière voor Ramon, maar intussen is hij nog altijd de laatste Belgische wereldkampioen. "Dat maakt me blij en triest. Ik ben heel fier op die titel. Anderzijds betekent dat ook dat onze sport het moeilijk heeft in België. Dat doet pijn".

GEBREK AAN TRAININGSCIRCUITS

Volgens hem is er een specifieke reden voor. "Het gebrek aan trainingscircuits, hé. Ik heb in mijn tijd ook moeten uitwijken naar het noorden van Frankrijk. Toen waren er vooral goede circuits in de Kempen en Limburg", zegt de West-Vlaming. "Maar ook die zijn aan het verdwijnen. En niet iedereen heeft de mogelijkheid om uit te wijken naar het buitenland."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties