Vettel heeft duidelijke nieuwjaarswens: "Meer snelheid!"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Sebastian Vettel wil een snellere Ferrari-bolide dan die van vorig jaar

Vettel heeft duidelijke nieuwjaarswens: "Meer snelheid!"

Sebastian Vettel strandde vorig jaar op meer dan een straatlengte voorsprong van wereldkampioen Lewis Hamilton in de WK-ranking. Hij wil dan ook een snellere wagen volgend seizoen zodat hij een gooi kan doen naar zijn vijfde wereldtitel.

"Ik denk dat we een sterker pakket nodig hebben," verklaarde Vettel bij het Nieuwsblad. "We hebben dit jaar zeker onze momenten gekend waarbij we sterke races hadden maar er waren ook races waarbij we niet zeer sterk waren. Toen waren we simpelweg niet snel genoeg." De Duitser kende vooral een sterke eerste seizoenshelft. In de tweede draaide het een pak minder en over het hele seizoen was Lewis Hamilton veel constanter in zijn prestaties.

Maar aan de motivatie zal het bij Vettel niet liggen. De Duitser wil volgend seizoen voor de vijfde keer wereldkampioen worden en rekent daarbij op een snellere en constantere Ferrari-bolide. "Ik denk dat het ons wat aan snelheid ontbreekt. En die is juist bepalend, meer wel dan niet zelfs. En we werken hard. De motivatie is aanwezig om die laatste stap te zetten die nu nog ontbreekt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws