Het zat Stoffel Vandoorne niet mee, maar dè pechvogel van 2018 reed zowaar bij topteam
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Daniel Ricciardo is de pechvogel van het jaar

Het zat Stoffel Vandoorne niet mee, maar dè pechvogel van 2018 reed zowaar bij topteam
Foto: © photonews

Onze Stoffel Vandoorne heeft in zijn McLaren heel wat frustrerende momenten meegemaakt, maar hij was zeker niet de enige F1-rijder. De grote pechvogel was ontegensprekelijk Daniel Ricciardo. De Australiër van Red Bull moest liefst acht keer opgeven en telkens lag een ander voorval aan de basis.

Om gek van te worden, al die opgaves. Na de GP van Mexico had Ricciardo er dan ook genoeg van. Dat hij steeds vaker moest onderdoen voor Max Verstappen, zal de frustraties al gevoed hebben. Doordat Ricciardo zoveel races niet kon uitrijden, lijkt het een afscheid aan Red Bull in mineur te worden.

AANRIJDING MET PLOEGMAAT

Het begon al vroeg op het seizoen in Bahrein. Daar trad er reeds in de eerste ronde een elektrisch probleem op. Dat er hier en daar toch wat spanning was in het team, bleek in Azerbeidzjan. Verstappen en Ricciardo reden mekaar aan. Voor die laatste betekende het meteen het einde van de race.

CRASH IN SPA

Het bleef rammelen: in Oostenrijk was het de uitlaat, in Duitsland had de Aussie te kampen met motorpech. Spa-Francorchamps dan: een crash bij de start zorgde voor een spectaculair begin van de GP van België. Ricciardo was één van de slachtoffers.

In Italië was er een probleem met de koppeling, in de VS begaf de batterij het. In Mexico kwam het voor een tweede opgave op rij. Een podiumplek behoorde zeker tot de mogelijkheden, tot in de laatste ronde de Red Bull een hydraulisch probleem kreeg. Acht opgaves in negentien races: geen enkele rijder deed slechter in 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties