Na de winst in Amerika: wat kan deze Kimi Räikkönen straks bij ander team?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kimi Räikkönen kan wel eens verrassen bij Sauber

Na de winst in Amerika: wat kan deze Kimi Räikkönen straks bij ander team?
Foto: © photonews

Kimi Räikkönen heeft voorbije weekend in de GP van de Verenigde Staten bewezen dat hij het winnen niet verleerd is. Met die zege op stak wacht hem alvast een eervol afscheid bij Ferrari. Maar wat kan het volgend seizoen bij Sauber worden?

Het is evident dat de Fin bij een team als Sauber niet zomaar eventjes naar een GP-zege gaat knallen. Toch zou het beter kunnen meevallen dan velen denken. Het team heeft het voorbije seizoen immers wel stappen gezet en daar kan Räikkönen mogelijk mee van profiteren.

HAND VAN TECHNISCH DIRECTEUR

Van één van de zwakke broertjes in de F1 is Sauber geëvolueerd naar degelijke middenmotor. De hand van technisch directeur Simone Resta is steeds beter zichtbaar. Hoewel elk seizoen op zich staat en een eigen verhaal heeft, mag aangenomen worden dat de stijgende lijn ook volgend jaar verder gezet kan worden.

Waar Räikkönen zeker op hoopt is om te kunnen rijden in een wagen die zich steeds door ontwikkeld, zoals de Sauber-rijders dit jaar eigenlijk ook kunnen doen. Zo is er duchtig gewerkt aan de diffusor en kiest het Zwitserse team - ondanks de link met Ferrari - wat dat betreft haar eigen pad. Dat lijkt goed aan te pakken.

MAXIMUM UIT WAGEN HALEN

De ervaring van The Iceman moet er dan ook nog voor zorgen dat het maximum uit de wagen gehaald kan worden. Hij oogt alvast nog altijd fit. Räikkönen hoeft eigenlijk niets meer te bewijzen en kan dus ontspannen rondrijden. Sowieso is zijn koelbloedigheid al een troef middenin al de ambitieuze karakters die jacht maken op het niveau van de topteams. Räikkönen lijkt zijn vertrek bij Ferrari ook niet al te erg te vinden.

Zo krijgt Sauber er een ervaren en gemotiveerde kracht bij. Die gaat volgend jaar natuurlijk niet voor de allerhoogste prijzen stellen, maar niet verbaasd opkijken als Räikkönen ook volgend jaar in de punten kan rijden en af en toe de subtoppers het vuur aan de schenen legt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws