Räikkönen viert voor het eerst in vijf jaar, Hamilton nog geen kampioen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Lewis Hamilton moet nog even wachten op titelfeest

Räikkönen viert voor het eerst in vijf jaar, Hamilton nog geen kampioen
Foto: © photonews

De Grote Prijs van de Verenigde Staten heeft één van de spannendste races uit het seizoen opgeleverd. In het slot was er nog vanalles mogelijk. Räikkönen reed voor het eerst in een vijf jaar naar een overwinning, Verstappen maakte indruk en Vettel stelde het feestje van Hamilton uit.

Max Verstappen reed misschien wel de beste race van allemaal. Starten vanop plek achttien en nog naar de tweede plaats knallen, dan heb je een dijk van een wedstrijd gereden. In het slot van de race moest hij wel alles uit de kast halen om Hamilton af te houden. De leider in de WK-stand zag een inhaalmanoeuvre mislopen.

Aan de leiding reed Kimi Räikkönen. Groot was zijn voorsprong niet, maar het was wel voldoende om de andere twee kemphanen op afstand te houden. Zo kon de Iceman nog eens vieren voor zijn afscheid bij Ferrari er binnen kort aan komt. Zijn laatste overwinning in de Formule 1 was nog als rijder van Renault.

DEGELIJKE VANDOORNE

Ook achter deze drie was er nog strijd. De banden van Bottas waren aan het einde helemaal op. Zo kon Vettel hem nog voorbij gaan en was hij helemaal zeker dat Lewis Hamilton tenminste in de Verenigde Staten nog geen wereldkampioen kon worden. Stoffel Vandoorne eindigde na een degelijke race net buiten de punten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws