Hamilton in de States opnieuw wereldkampioen? Waarom het wel of niet kan lukken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Hamilton in meerdere scenario's wereldkampioen in Texas

Hamilton in de States opnieuw wereldkampioen? Waarom het wel of niet kan lukken
Foto: © photonews

Enkel mathematisch is de titelstrijd in de F1 nog niet gestreden. Iedereen heeft intussen wel door dat Hamilton opnieuw wereldkampioen gaat worden, de vraag is alleen wanneer. Het zou bijvoorbeeld dit weekend in de VS al kunnen gebeuren.

Het zou zomaar eventjes kunnen dat we slechts een paar dagen verwijderd zijn van een titelfeest. Evengoed zal het er echter in Mexico nog om te doen zijn. Voor beide scenario's valt er wel wat te zeggen. De verschillende kampen hebben zaken waar ze zich aan kunnen optrekken.

Eerst maar eens bekijken waarom het wel kan. Simpelweg omdat Amerika Hamilton wel ligt. Hij werd er al eens kampioen in 2015 en heeft er doorheen zijn hele carrière goed gepresteerd. Hij won zijn eerste Amerikaanse GP in Indianapolis. Van de laatste zes races op het circuit in Texas won hij er maar liefst vijf. Niemand zou verwonderd zijn als de Brit er dit jaar nog een overwinning bij doet.

OPTIES NIET MIN

Een andere reden waarom hij het kan halen, is omdat de opties niet min zijn. Het is niet dat hij enkel in één bepaald scenario de champagne mag ontkurken. De kans is groot dat toch één van de resultaten die hem de wereldtitel schenken bewaarheid zal worden. Hamilton kroont zich in de VS wereldkampioen als:
- hij wint en Vettel niet tweede eindigt;
- hij tweede eindigt en Vettel niet hoger dan de vijfde plaats;
- hij derde eindigt en Vettel niet hoger dan de zevende plaats;
- hij vierde eindigt en Vettel niet hoger dan de achtste plaats;
- hij zesde eindigt en Vettel buiten de punten valt.

Aan de andere kant is Ferrari er natuurlijk tuk om op het feest van Mercedes zolang mogelijk uit te stellen. De Italiaanse renstal moet beroep doen op zijn eergevoel. Dat Hamilton won in Monza was voor Ferrari één van de pijnlijkste ervaring van het seizoen. Dat dit gerevancheerd moet worden, zal Vettel ingepeperd worden. Afwachten of de Duitser ook nog dezelfde gretigheid aan de dag kan leggen of berust in de nederlaag.

DRUK WEG BIJ FERRARI

Gezien het eindelijk nog eens over een goede motor beschikte, lag er heel wat druk op de schouders van Ferrari. Dat leidde tot een hoop fouten. De druk is nu weg, de titel is verloren en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Misschien kunnen Vettel en Räikkönen nu ontspannen en eindelijk nog eens het maximum uit hun wagen halen. Het zal moeten blijken tijdens de race.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws