Jos Verstappen uit ongenoegen na GP van Japan: "Ik heb het idee dat er met twee maten gemeten wordt"
Redactie
| 13 reacties

Jos Verstappen uit zijn ongenoegen over straf van zoon Max in GP van Japan

Jos Verstappen uit ongenoegen na GP van Japan: "Ik heb het idee dat er met twee maten gemeten wordt"

Max Verstappen stond al voor het derde seizoen op rij op het podium in de Grand Prix van Japan. Ondanks enkele akkefietjes met de Ferrari-rijders én een bijhorende tijdstraf. Jos Verstappen vindt dat er met twee maten en gewichten wordt gewerkt.

Verstappen mocht zondag opnieuw op het podium plaatsnemen met zijn derde plek, na de Mercedes-rijders. Maar 'Mad Max' kreeg het wel aan de stok met de Ferrari's. Er was een incident met Kimi Räikkönen én een met Sebastian Vettel. 

Jos Verstappen blikte bij Ziggo Sport terug op de race van zoonlief, die dit seizoen al voor de 7e keer op het podium stond. "Ja, normaal is het niet. Ik denk dat het op zich best een moeilijke race was", aldus Jos Verstappen in Peptalk. "Hij heeft het goed gedaan. Jammer van die penalty, maar het hoort erbij met Max."

Twee maten

Verstappen kreeg die straf omdat hij 'onveilig terug op de baan kwam'. Jos Verstappen wil meer consistentie. "Ik heb het idee dat er met twee maten gemeten wordt. Het is gewoon heel onduidelijk waarvoor je wel en waarvoor je niet een straf krijgt. Ik vind dat daar aan gewerkt moet worden in de Formule 1. Er moet een duidelijke lijn in komen", besluit vader Verstappen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws