Hamilton trekt dominantie door in de race en kan wereldtitel al ruiken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Lewis Hamilton boekt in Japan negende zege van seizoen

Hamilton trekt dominantie door in de race en kan wereldtitel al ruiken

Ze mogen de champagne al ontkurken bij Mercedes. En niet enkel voor een nieuwe GP-zege, maar ook voor de nieuwe wereldtitel van Lewis Hamilton die er zit aan te komen. Enkel op mathematische zekerheid is het nog wachten. Een dominante Hamilton knalde immers naar de overwinning in de GP van Japan.

Vettel moest vertrekken vanop de vierde startrij, maar maakte al snel een paar plaatsen goed. Er was al snel een gele vlag, want na een duel tussen Magnussen en Leclerc was het brokken ruimen. Toen de rijders weer mochten racen, ging Vettel iets te voortvarend te werk. De wagen van de Duitser ging na contact met Verstappen aan het spinnen en belandde in het achterveld.

INHAALRACES RICCIARDO EN VETTEL

Na wat al een sterk weekend was domineerde Mercedes en vooral Hamilton ook in de race. De Brit had al snel uitzicht op de overwinning. Ricciardo, die vanop positie vijftien moest starten, had al heel wat wagens ingehaald en nestelde zich in de subtop. Ook voor Vettel zat er niets anders op dan weer te beginnen aan een inhaalrace en hij schoof weer op naar de top zes.

DUBBEL VOOR MERCEDES

In het slot van de race kreeg Verstappen, ondanks een tijdstraf van vijf seconden, Bottas in het vizier. De rijder van Red Bull zette nog alles op alles, maar Bottas bezorgde Mercedes de dubbel. Hamilton heeft na zijn negende zege van het seizoen de wereldtitel voor het grijpen. Ricciardo, Räikkönen en Vettel maakten de top zes compleet.

In het achterveld was het alweer een moeilijke dag voor Stoffel Vandoorne. Het zag er even naar uit dat onze landgenoot gedoemd was tot een race op de laatste plaats, maar uiteindelijk schoof Vandoorne wel een paar posities op. Het werd  plaats 15 voor de Belg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws