Waarom de kans klein is dat Vettel nog inloopt op Hamilton
Redactie
| 2 reacties

Geen greintje zelfkritiek te bespeuren bij Sebastian Vettel

Waarom de kans klein is dat Vettel nog inloopt op Hamilton
Foto: © photonews

Sebastian Vettel staat vijftig punten achter op Lewis Hamilton. De Ferrari-rijder maakt dus sowieso nog weinig kans om wereldkampioen te worden. Maar los daarvan is het weinig waarschijnlijk dat de Duitser überhaupt nog terrein gaat goedmaken. Daar zijn een aantal redenen voor.

Het probleem zit 'm vooral in het lezen van de racesituatie. Als de correcte analyses uitblijven, kan er ook niet overgegaan worden tot een juiste conclusie. Bij uitbreiding Ferrari, maar vooral Vettel zelf lijkt niet goed te beseffen wat er aan de hand is. Hij heeft zich op een persconferentie laten ontvallen dat Ferrari op geen enkel moment dit jaar een dominante auto had. Dat doet toch de wenkbrauwen fronsen.

VOORDEEL KWIJT

Over de term 'dominant' kan natuurlijk gediscussieerd worden. Stellen dat Ferrari over grote periodes in dit kampioenschap over de betere wagen beschikte, is de waarheid toch zeker geen geweld aandoen. Al lijkt de motor sinds het plaatsen van de tweede FIA-sensor wel zijn voordeel kwijtgespeeld.

GEBREK AAN ZELFKRITIEK

Dat veegt natuurlijk de spons niet over de wedstrijden die voordien afgewerkt werden. Vettel had op immers al moeten kunnen genieten van een voorsprong in plaats van te moeten achtervolgen. Zijn uitspraak over het al dan niet goed presteren van de wagen duidt op een ander onderliggend probleem: een gebrek aan zelfkritiek bij de rijder zelf.

Hij moet immers van verschillende kanten aanhoren dat Ferrari dit jaar over een betere wagen beschikte dan Mercedes en toch volgt hij op ruime achterstand van Hamilton. Dat steekt. In plaats van bij zichzelf te rade gaan - er zijn toch wel fouten genoeg gemaakt - is het makkelijker om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. Dat belooft echter nog weinig goeds voor de laatste vijf races.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws