'Driver of the Day' Max Verstappen legt uit waarom hij in Rusland niet meer aandrong in het slot
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Max Verstappen tevreden met vijfde plek in de GP van Rusland

'Driver of the Day' Max Verstappen legt uit waarom hij in Rusland niet meer aandrong in het slot
Foto: © photonews

Max Verstappen kon met een goed gevoel Rusland verlaten. Door een motorwissel moest hij achteraan op de grid starten, maar na amper 8 rondes reed hij al rond op de 5e plek, waar hij ook finishte.

De start van 'Mad Max' was erg opmerkelijk. "Het ging goed. Ik had een prima start en ik kon door het veld naar voren en heel snel lag ik alweer op de vijfde plek, dus dat was heel goed", vertelde hij op zijn website. "Mijn auto voelde goed aan en de grip was ook meteen in orde, dus toen konden we gemakkelijk door het veld heen. Het voelde allemaal goed aan, dus daar ben ik blij mee."

Verstappen ging pas laat in de pits en deed op het einde geen moeite meer om de vier rijders voor hem aan te vallen. "We moesten de auto naar de finish brengen en er zat toch niet meer in. Geen kans. De banden gaan na een paar ronden linksvoor kapot, dus je kan niet echt pushen."

Japan

Dit weekend verhuist het F1-circus naar Japan, waar Verstappen in 2016 en 2016 telkens tweede werd. "Het is even afwachten, want er zit een recht stuk in zonder DRS wat het extra pijnlijk maakt. Ook vandaag zag je, toen Lewis dichterbij kwam, dat hij niet kon aanvallen, dus alles draait natuurlijk om de kwalificatie, maar we gaan het zien. De auto was dit weekend gewoon weer top."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

27/04/2019 ePrix Paris
28/04/2019 Azerbaijan GP (Baku)
11/05/2019 ePrix Monaco
12/05/2019 Spanish GP (Barcelona)

Meer nieuws