Sebastian Vettel bijt van zich af

Sebastian Vettel bijt van zich af

Vier keer al werd hij wereldkampioen, maar dit jaar kreeg Sebastian Vettel al heel wat kritiek te verwerken. Volgens velen is de Ferrari-rijder door zijn rijstijl de wereldtitel aan het weggeven. Vettel zelf wil er echter geen afstand van doen.

Toch kan ook de Duitser niet tevreden zijn met de resultaten uit de laatste twee Grote Prijzen. "Het is natuurlijk ontgoochelend als je races kan winnen en dat niet doet", zegt Vettel aan Auto Bild. "Sommige dingen, zoals de felbevochten tweestrijd met Lewis Hamilton in Monza, horen nu eenmaal bij het racen."

ANGST NIET ALS RAADGEVER

Zijn rijstijl aanpassen gaat Vettel dus niet doen. "Mijn rijstijl heeft met vier wereldtitels en 52 overwinningen opgebracht. Ik ben me ervan bewust dat het bij het nemen van risico ook wel eens fout kan gaan. Maar angst mag geen raadgever zijn op de baan. Dan maak je ook geen plezier."

De hoop om nog een keer wereldkampioen te worden, is alvast nog aanwezig. "Ten eerste omdat ik het kan. Dat heb ik al viermaal bewezen. Ten tweede omdat we er de wagen voor hebben. Ik blijf erbij dat we enkel van onszelf kunnen verliezen. Dat is een goede uitgangspositie. Ik ga mijn team ook blijven verdedigen. Formule 1 is een ploegensport en je wint en je verliest samen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws