Hoe Ferrari zich in nesten heeft gewerkt

Hoe Ferrari zich in nesten heeft gewerkt
Foto: © photonews

Sebastian Vettel heeft in de WK-stand een achterstand van veertig punten op Lewis Hamilton. En dat met nog zes Grote Prijzen te gaan. Hoe is het toch zover kunnen komen? Er is geen ruimte meer om fouten te maken, wil de Scuderia nog de wereldtitel veroveren. En het is net dat het teveel doet.

Het had in elk geval niet zover moeten komen. Ferrari heeft dit jaar echt wel een competitieve wagen. Meerdere teams haalden al aan dat de Italiaanse renstal de beste motor heeft. Het is niet iets wat ze in de recente geschiedenis nog gewoon zijn bij Ferrari. De vorige jaren moesten ze op dat vlak achter de feiten aanhollen. Blijkt nu dat het toch geen sinecure is om in de snellere wagen wereldkampioen te worden.

Met hun recente ervaringen in het achterhoofd weten ze bij Ferrari zelf maar al te goed wat voor een unieke gelegenheid ze hebben op de wereldtitel. Het zou de eerste bij de rijders zijn in maar liefst elf jaar. Zoiets zorgt natuurlijk voor enorme druk. Het besef van hun eigen kansen leidt als het ware tot fouten.

VICIEUZE CIRKEL

Als die fouten zich dan teveel gaan opstapelen, volgt er paniek. Dat leidt dan weer tot... meer fouten. Ferrari zit in een vicieuze cirkel. Niet simpel om daaruit te geraken. Vooral omdat het telkens wel iets anders is. De ene keer is het in de paddock dat men faalt. De volgende keer laat Vettel zich dan weer zelf op een slordigheid betrappen. Na zijn winst in de GP van België leek hij weer op het juiste pad te zitten, maar sindsdien is het helemaal de verkeerde kant uitgegaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws