Ondanks vertrek teambaas is ploeg van Stoffel Vandoorne nog niet uit de penarie

Vertrek van Eric Boullier lost niet alles op bij McLaren

Ondanks vertrek teambaas is ploeg van Stoffel Vandoorne nog niet uit de penarie

Met het vertrek van Eric Boullier komt er een wijziging in het sportief beleid bij McLaren. Dat is al iets, maar het betekent lang niet dat de wederopstanding van het Britse team nu voor de deur staat. Daarvoor zijn er teveel pijnpunten. CEO Zak Brown lijkt het alvast begrepen te hebben.

Het relaas van Brown na het opstappen van Boullier legde de vinger op enkele wonden. "We gaan nu werken aan het herstel. Weer winnen, dat kan twee jaar duren, maar ook tien. Wellicht iets tussenin." Ook op vlak van personeel kwam Brown met een duidelijke boodschap. "We moeten snel talent van buitenaf aantrekken om onze technische cel te versterken", klonk het.

F1 PRIORITEIT

Tenslotte moet de focus weer volledig naar de Formule 1 gaan. Geen gekke Indycar-toestanden met Fernando Alonso. "Indy, daar spreken we nu even niet over. Het F1-team is onze prioriteit." In eerdere commentaren leek Brown nochtans veel minder voeling te hebben met de F1.

In HLN worden nog een aantal andere problemen van McLaren opgelijst. Zo is er weinig discipline en structuur in de paddock. In elke Grote Prijs zijn er weer nieuwe en jonge gezichten te zien bij de renstal, al zou daar nu dus verandering in moeten komen. Teveel mensen binnen McLaren hebben verschillende agenda's.

HONDA-MOTOR

Tenslotte zou ook het vroegtijdig afstappen van de Honda-motor een fout kunnen zijn. Die was vorig seizoen dan wel een catastrofe, maar op lange termijn had het wel eens heel anders kunnen uitpakken. De toekomst van Red Bull zal het in elk geval uitwijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws