Ander topteam laat zich gelden, Verstappen crasht en Vandoorne blijft steken op zelfde plek

Ander topteam laat zich gelden, Verstappen crasht en Vandoorne blijft steken op zelfde plek
Foto: © photonews

De tweede oefensessie in de GP van Groot-Brittanië heeft toch voor wat spektakel gezorgd. Voor Max Verstappen zat het er na een crash al snel op. Stoffel Vandoorne werd net als in de eerste vrije training zeventiende. Bovenin troefde Vettel in zijn Ferrari de Mercedes-rijders af.

In bocht zeven, bij het opkomen van het oude start-en finishgedeelte, verloor Max Verstappen de controle over zijn wagen. De Red Bull van de Nederlander knalde vervolgens de muur in. Zo kon de winnaar van de GP van Oostenrijk zijn kansen in de oefensessie niet voluit verdedigen. Ook Romain Grosjean zette geen tijd neer. De Fransman was met zijn Haas tijdens de eerste training in de muur gevlogen.

Helemaal bovenin deden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het net als in de eerste oefensessie best goed. Toch was de snelste tijd niet van een Mercedes-rijder. Sebastian Vettel ging in zijn Ferrari nog een stukje sneller. De Duitser reed twee tienden van een seconde sneller dan Hamilton. Raikkönen sloot aan op plaats vier.

VERRASSING

Door het wegvallen van Verstappen viel er natuurlijk een plek weg in de top zes. Die was verrassend genoeg voor Fernando Alonso. De andere McLaren boekte niet zoveel progressie. Stoffel Vandoorne moest het opnieuw doen met een zeventiende tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws