Stoffel Vandoorne legt uit wat er fout liep in de GP van Spanje

Redactie
| 1 reacties
Stoffel Vandoorne legt uit wat er fout liep in de GP van Spanje
Foto: © photonews

Tot de 48e ronde reed Stoffel Vandoorne een vrij onopvallende race in de GP van Spanje. Maar dan liep het mis. Onze landgenoot kampte met een probleem aan de versnellingsbak en moest het circuit vroegtijdig verlaten.

Opnieuw dus een probleem met de McLaren van Vandoorne. "Ik had een probleem met mijn versnellingsbak", aldus Vandoorne. "In de laatste ronde die ik reed, had ik in bocht tien al een probleempje en op het rechte stuk is alles dan stilgevallen. Het was een jammer einde van de wedstrijd. Onze updates hebben er totaal niets mee te maken."

Het begin van de race ging wel goed voor de Kortrijkzaan. "Ik had een goeie start, maar in de eerste bocht gingen veel auto’s heel wijd, gingen er auto's van de baan en moest ik auto’s ontwijken. Zo ben ik dan veel plaatsen verloren", citeert Sporza onze landgenoot.

Bandenverschil

Ook de bandenstrategie was opvallend. Vandoorne ging als laatste naar de pits. "We wilden een groot bandenverschil maken met de andere rijders want onze race zou op het einde beslist worden. Maar voorbijsteken was heel moeilijk vandaag. Ik had geen snelheid op het rechte stuk en zelfs met DRS was het moeilijk om iets dichter te komen bij sommige auto’s. Het zou sowieso moeilijk geweest zijn om nog veel plaatsen op te schuiven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws