McLaren-baas: "Stoffel deed het fantastich, hij wordt een superster"
Redactie
| 12 reacties
McLaren-baas: "Stoffel deed het fantastich, hij wordt een superster"
Foto: © photonews

Bij McLaren stappen ze dit weekend met een positief gevoel het nieuwe F1-seizoen in. Met de nieuwe Renault-motor kwam er ook hernieuwd zelfvertrouwen in het team. Ook Vandoorne krijgt lof.

"Als je rekening houdt met de zeer moeilijke omstandigheden, dan heeft hij het niet uitstekend gedaan, maar fantastisch", aldus McLaren-baas Zak Brown in Het Laatste Nieuws over het vorige seizoen van onze landgenoot. "Stoffel stond in de eerste helft van het seizoen meer stil dan hij reed. Veel circuits waren nieuw voor hem. En hij debuteerde naast een teamgenoot met vijftien seizoenen ervaring. Makkelijk is anders."

De keren dat Alonso sneller was, had dat niets met talent te maken

-Zak Brown

"Stoffels houding in die moeilijke maanden vond ik uiterst professioneel. En zodra er wat beterschap was met de auto, zaten zijn prestaties meteen in de buurt van Alonso. Terwijl Fernando volgens mij de beste coureur van het moment is, en voor Stoffel dus de moeilijkst mogelijke teamgenoot. Komt daarbij dat Stoffel niet altijd hetzelfde materiaal had. De keren dat Alonso sneller was, had dat niets met talent te maken, wel met een auto die niet dezelfde was."

"Hij is onze kopman. Alleen noemen we dat niet zo. McLaren heeft geen nummer één of twee. Natuurlijk kreeg Fernando vorig jaar altijd als eerste een nieuw onderdeel, als we er maar eentje van hadden. Dat is normaal: hij is tweevoudig wereldkampioen, veel ervarener, kent de circuits beter. We doen dat dus niet omdat hij onze favoriete coureur is."

Superster in wording

"Het zal nog wat duren vooraleer Stoffel die uitstraling heeft. Alonso is een superster. Stoffel moet het nog worden en zal dat ook, dat weet ik zeker. Qua talent zitten onze coureurs zeer dicht bij elkaar. Wel kan Fernando met zijn ervaring het verschil maken tussen zevende of achtste in het kampioenschap, en dat kan een homp schelen in prijzengeld voor McLaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws