"Vandoorne zien we in de subtop in 2018"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
"Vandoorne zien we in de subtop in 2018"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne staat met McLaren voor de tweede week van vier testdagen op het circuit van Barcelona. F1-analist Gert Vermersch blikt vooruit op zijn seizoen.

De testen gaan vooralsnog goed. "Wat me vooral is opgevallen aan de auto van Stoffel Vandoorne is dat hij in tegenstelling tot de auto van vorig jaar is blijven rijden. Vorig jaar stond Stoffel om de haverklap stil", aldus Vermersch aan Sporza.

"Dat is de grootste opsteker voor Vandoorne, hij was de eerste rijder die op één dag meer dan 500 kilometer heeft afgelegd. De motor van Renault heeft zijn strepen al verdiend. De kans is groter dat Vandoorne op een zelfde niveau zal presteren als Max Verstappen bij Red Bull."

Podiumplaatsen in het verschiet?

"Of dat goed genoeg is om races te winnen, dat zal vooral afhangen van hoe sterk Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zullen zijn. Ik heb het gevoel dat zij hun voorsprong nog vergroot hebben, maar dat moet nog bevestigd worden in de eerste races. Het zou me wel verwonderen als Red Bull en McLaren heel dicht bij Mercedes en Ferrari zouden komen."

Het wordt dus een België-Nederland voor het podium. "Stoffel Vandoorne heeft een andere aanpak dan Max Verstappen. Hij is minder flamboyant, meer een werker die in en naast de auto wel doordacht te werk gaat. Maar volgens mij heeft hij dezelfde capaciteiten als Max Verstappen en kan hij evengoed wereldkampioen worden. Maar voor 2018 wordt het wellicht een plaats in de subtop voor Vandoorne."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws