Max Verstappen weet wat Red Bull nodig heeft: "Dan zouden we de Formule 1 domineren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 542 reacties

Max Verstappen zegt dat Red Bull met een Mercedes-motor de F1 zou domineren

Max Verstappen weet wat Red Bull nodig heeft: "Dan zouden we de Formule 1 domineren"
Foto: © photonews

Max Verstappen is nooit verlegen voor een straffe uitspraak meer of minder. De Nederlander vertelde in een gesprek met Motorsport.com dat Red Bull - zijn huidige constructeur - de Formule 1 zou domineren, indien ze gebruik konden maken van een motor van Mercedes.

Verstappen en Red Bull kregen in 2017 met heel wat motorproblemen te maken. Toch slaagden de Nederlander en zijn ploegmaat Daniel Ricciardo erin om in totaal 3 GP's op hun naam te schrijven. De Australiër won in Azerbeidzjan, terwijl Verstappen mocht juichen in Maleisië en Mexico.

Motor van Mercedes

Volgens Verstappen zou er heel wat meer mogelijk zijn met een andere motor in hun Red Bull-bolide. "Ik denk dat als we een motor van Mercedes in de auto hadden steken, de concurrentie ons nooit meer zou terugzien", verraste Verstappen in een interview.

"Onze huidige motor is gewoon niet zo stabiel vergeleken met die van Mercedes en Ferrari. Maar het heeft natuurlijk ook met andere dingen te maken. Anders hadden ze het al lang opgelost", weet Verstappen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws