Jean-Pierre Van Rossem ziet het groots voor Stoffel Vandoorne: "Volgend jaar zou hij moeten kunnen meedoen voor de wereldtitel"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Jean-Pierre Van Rossem ziet het groots voor Stoffel Vandoorne: "Volgend jaar zou hij moeten kunnen meedoen voor de wereldtitel"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne was gisteravond te gast in het VRT-praatprogramma 'Van Gils & Gasten' en onze F1-Belg kreeg aan tafel de nodige lof toegezwaaid van niemand minder dan Jean-Pierre Van Rossem.

De intussen 72-jarige econoom, ex-politicus en schrijver was destijds zelf actief binnen de Formule 1: "Ik ben nog altijd de enige Belg die ooit eigenaar geweest is van een F1-team. Mijn oudste zoon is trouwens is een fervent supporter van Stoffel, die gaat naar alle soorten wedstrijden van hem gaan kijken."

Meedoen voor wereldtitel

Van Rossem ziet de toekomst van de West-Vlaamse F1-coureur rooskleurig in: "Er komt nu een moeilijk jaar aan. We weten niet hoe het zal marcheren met zijn wagen, maar eigenlijk zou hij dit jaar al één of twee GP's moeten kunnen winnen. Vanaf volgend jaar zou hij dan moeten kunnen meedoen voor de wereldtitel."

En ook een mooi compliment mag niet ontbreken: "Qua talent staat Stoffel Vandoorne nog net een trapje hoger dan Thierry Boutsen. En die kon destijds toch Ayrton Senna kloppen in een race in de regen terwijl Senna de hele tijd in tweede positie achter hem had gereden. Thierry kon destijds ook aan een stuur draaien. Stoffel staat voor mij echter nog een trap hoger dan dat. Of hij Fernando Alonso kan overtreffen? Dat zal moeilijk zijn hé, maar ik wens het hem toe. Al is Alonso ook een superkampioen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws