Ambitieuze Stoffel Vandoorne: "Eén keer wereldkampioen worden? Waarom niet meer?"
Redactie
| 3 reacties

Stoffel Vandoorne wil graag meer dan één keer wereldkampioen worden

Ambitieuze Stoffel Vandoorne: "Eén keer wereldkampioen worden? Waarom niet meer?"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne begint binnen twee maanden aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1, de koningsklasse van de autosport. Aan ambitie is er geen gebrek bij de Kortrijkzaan.

Het grote doel van Vandoorne is om ooit de wereldtitel te veroveren. "Wereldkampioen worden blijft het hoofddoel", bekent hij bij Van Gils en Gasten. "Het is niet aan iedereen gegeven. Om enkel al de kans te hebben om op het juiste moment in de juiste wagen te zitten en te strijden voor de overwinning en het wereldkampioenschap."

Al denkt Vandoorne dat hij wel bij de juiste ploeg zit. "Het is sowieso al een unieke kans om bij McLaren te rijden. Dat is één van de beste teams in de Formule 1. Ik denk ook dat alle ingrediënten aanvezig zijn om in de toekomst om een wereldkampioenschap te kunnen strijden."

"Er zijn ook rijders die altijd meer willen en ik denk dat ik in die categorie thuishoor"

Vandoorne is dus erg ambitieus voor de komende jaren. "1 keer wereldkampioen? Waarom niet meer?", antwoordt Vandoorne. "Er is bij veel rijders een verschil in mentaliteit. Er zijn rijders die 1 keer wereldkampioen worden en dan vinden dat ze alles hebben bereikt. Er zijn ook rijders die altijd meer willen en ik denk dat ik in die categorie thuishoor."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws