Max Verstappen breekt record in eigen land: "Ik dacht, we gaan het eens proberen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Max Verstappen breekt record in eigen land: "Ik dacht, we gaan het eens proberen"

Max Verstappen was afgelopen weekend in eigen land aan de slag tijdens de Jumbo Racedagen. Voor heel wat talrijk opgekomen fans, verbrak het jonge talent op de tweede dag het baanrecord in Zandvoort.

Verstappen zette een tijd neer van 1:19.511. Hij doet zo beter dan Luca Badoer, de voormalige testpiloot van Ferrari. "Ik had nieuwe banden en dacht, we gaan het proberen", opent de Nederlander op zijn eigen site. "Er is meer grip en er zijn minder hobbels, wat het een stuk beter maakt. Om dan het baanrecord te verbreken, is altijd mooi."

'Heel bijzonder'

Zowel zaterdag als zondag vonden tienduizenden fans hun weg naar het circuit in Zandvoort om 'hun' Verstappen aan de slag te zien. "Natuurlijk blijft het altijd heel bijzonder om zoveel fans te zien en met een Formule 1-auto te kunnen rijden op Zandvoort. Dat het ook nog zo’n mooi weer is, komt super uit."

"Ik vind het belangrijk om de Nederlandse autosport meer op te laten leven en ook de fans de kans te geven om mij van dichtbij te kunnen zien hier in Nederland", vervolgt Verstappen, die de autosport in eigen land ziet groeien. "Je merkt dat veel meer mensen dingen gaan organiseren op een zondag om de race te bekijken. Dat blijft heel bijzonder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws