Goed nieuws voor Verstappen: Red Bull plant motorupgrade tegen vijfde race van het seizoen (GP Spanje)

Redactie
| 0 reacties
Goed nieuws voor Verstappen: Red Bull plant motorupgrade tegen vijfde race van het seizoen (GP Spanje)

Max Verstappen krijgt bij de Grand Prix van Spanje de beschikking over de eerste vernieuwde motor in zijn auto. Renault heeft voor de renstallen Red Bull Racing, Toro Rosso en Renault een motorupgrade gepland voor de vijfde race van het seizoen.

"Wij verwachten met de verbeterde versie dat we op het niveau van Ferrari zullen zitten, tenzij dat team een hele grote sprong maakt", vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko tegen het Duitse Motorsport-Magazine.

Dit jaar introduceert Renault een compleet nieuwe verbrandingsmotor, waardoor het gat met Mercedes nog verder verkleind zou moeten worden. Met een vernieuwde motor wordt de efficiëntie en de prestatie van de motor verbeterd. In Spanje komt er een tweede versie van de motor, waarmee Renault hoopt dat de drie teams met een motor van de Franse fabrikant nog een paar tienden per ronde sneller zullen zijn.

"De motor kan zich na de upgrade nog niet meten met Mercedes", vervolgt Marko. "Dat is nog iets te hoog gegrepen, maar het gat zal niet meer zo groot zijn dat we kansloos zijn voor de wereldtitel. De voortekenen zijn veelbelovend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws