Niet echt verrassend: Verstappen haalde dit seizoen de meeste coureurs in

Redactie
| 0 reacties
Niet echt verrassend: Verstappen haalde dit seizoen de meeste coureurs in
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft volgens Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, afgelopen seizoen de meeste inhaalacties uitgevoerd.

Verstappen haalde 78 keer een rivaal in, meldt Pirelli in zijn uitgebreide cijferrapport over het afgelopen Formule 1-seizoen. In totaal registreerde het Italiaanse bedrijf 866 inhaalmanoeuvres, een gemiddelde van 41,2 per Grand Prix.

Pirelli telt een inhaalactie alleen als deze niet plaatsvindt in de openingsronde en als de nieuwe positie tot de finishlijn van het rondje wordt behouden. Sebastian Vettel ging de boeken in als minst gepasseerde coureur van 2016. Hij werd in het hele seizoen slechts één keer ingehaald. Dat was door Verstappen in de Grand Prix van Brazilië. In die regenrace maakte de Nederlander indruk met een reeks van inhaalacties die de rijder van Red Bull Racing naar de derde plaats voerde.

Verstappen kreeg na afloop van het seizoen voor het derde jaar op rij de prijs van de internationale autosportbond FIA voor de mooiste inhaalactie. Dat was voor de wijze waarop hij wereldkampioen Nico Rosberg (Mercedes) in de stromende regen buitenom passeerde in Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws