Ook F1-commentator heeft een dubbel gevoel bij afscheid Rosberg: "Op dat vlak ga ik hem missen"

Redactie
| 0 reacties
Ook F1-commentator heeft een dubbel gevoel bij afscheid Rosberg: "Op dat vlak ga ik hem missen"
Foto: © photonews

Het nieuws van het afscheid van Nico Rosberg slaat in als een bom. De 31-jarige Duitser zet vijf dagen na het behalen van zijn allereerste F1-wereldtitel een punt achter zijn carrière.

"De stress van die wedstrijd heeft hem misschien enkele jaren van zijn leven gekost", zegt Sporza-commantator Stefaan Lammens. "In de schaduw van types als Hamilton en Verstappen had Rosberg volgend seizoen zeker weer meegestreden met de toppers en de vedettes. Die bevestiging had ik graag gezien, dus op dat vlak zal ik hem missen."

"Rosberg is nog maar 31, da's natuurlijk nog vrij jong om al te stoppen", vindt ook Lammens. "Maar uit een gesprek dat ik onlangs had met Thierry Boutsen, een goeie vriend van Rosberg, bleek duidelijk dat Rosberg een echte huismus is, iemand die veel belang hecht aan vrouw en kind."

Hij heeft bewezen dat hij het kan, nu hoeft het niet meer.


"Ontgoocheling voor veel fans"

Lammens heeft wel een dubbel gevoel bij het vroege afscheid. "Rosberg is een steengoeie coureur en is voor het eerst wereldkampioen geworden, dan vraag je je als volger toch af hoe hij het volgend seizoen gedaan zou hebben. Voor veel F1-fans zal dit een ontgoocheling zijn."

"Anderzijds kun je dit afscheid misschien ook beschouwen als de vlucht vooruit. Hij heeft bewezen dat hij het kan, nu hoeft het niet meer", denkt de Sporza-commentator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws