Sterke Verstappen hield Hamilton af in slot: "We hadden samen een 'momentje'"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Sterke Verstappen hield Hamilton af in slot: "We hadden samen een 'momentje'"

Max Verstappen heeft in Japan opnieuw enkele staaltjes van zijn talent laten zien en eindigde op een mooie tweede plaats. Hij bleef zo wereldkampioen Lewis Hamilton voor.

Maar Verstappen moest in de laatste ronde alles uit de kast halen om de Brit van Mercedes voor te blijven. "Lewis drong heel hard aan in die laatste ronde en we hadden samen een 'momentje' in de laatste chicane, maar ik ben heel erg blij met deze tweede plaats", liet Verstappen weten. "We hadden een geweldige racestrategie en om tussen de twee Mercedessen te eindigen is heel positief."

Vettel en Hamilton

Bij Red Bull keken ze vooral naar Vettel, maar het was Hamilton die nog voor het gevaar zorgde. "Eigenlijk hielden we Vettel meer in de gaten, maar die kwam achter Hamilton terecht. Hij verloor daar zijn race. Ik wist dat ik een goede exit uit de laatste chicane nodig had om Lewis van het lijf te houden."

Maar er gebeurde volgens de jonge Nederlander zeker niets fout bij die actie. "Nee, zeker niet. Ik zag Lewis naar binnen sturen, maar dat was van best wel ver, dus dan laat ik de deur niet openstaan", besluit Verstappen op zijn website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws