Lewis Hamilton bereikte vorig weekend een straffe mijlpaal én hoort bijna tot de club van 100

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Lewis Hamilton bereikte vorig weekend een straffe mijlpaal én hoort bijna tot de club van 100

Na zijn opgave in Maleisië zal Lewis Hamilton allicht niet in feeststemming geweest zijn. Met zijn pole-position in de GP van Maleisië stond de Brit wel voor de 100ste keer op de voorste rij van een formule 1-wedstrijd.

Lewis Hamilton kon maar drie van zijn zeven vorige poles verzilveren, maar dat hij voor de 100ste keer van op de eerste rij mocht starten is een straffe statistiek. In totaal zit de 31-jarige Brit overigens al aan 57 pole-positions in zijn carrière. Hij moet in de eeuwige ranking alleen nog maar grootheden Ayrton Senna (65) en Michael Schumacher voor zich dulden (68).

Qua overwinningen in Grote Prijzen staat Hamilton bovendien op het punt Alain Prost bij te benen op de tweede plaats. De Fransman zit aan 51 overwinningen in 202 wedstrijden, Hamilton doet procentueel nu al beter met 49 zeges in 183 races. Ook hier is Michael Schumacher ongenaakbaar: 91 zeges uit 308 races.

Bijna 100 podiumplaatsen

Lewis Hamilton kan dit seizoen dus nog de magische kaap van 50 GP-zeges ronden. Hij zal dan ook meteen die van de 100 podiumplaatsen bereiken. Hij staat op dit moment immers op 99. Schumacher (155) en Prost (106) scoren ook in deze statistiek als enige beter dan Hamilton.

En zo lijkt Hamilton misschien wel naast de wereldtitel te grijpen, hij zal dit seizoen zijn plaatsje tussen de grootheden uit de geschiedenis toch weer wat extra glans gegeven hebben. Als de Brit nog enkele jaren doorgaat, wordt hij ongetwijfeld de op één na beste ooit. (Schumacher zal voor altijd de beste blijven.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws