Verstappen tevreden met resultaat, maar ook niet helemaal voldaan: "Ik viel bijna stil achter de safety car"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen tevreden met resultaat, maar ook niet helemaal voldaan: "Ik viel bijna stil achter de safety car"
Foto: © photonews

Max Verstappen verzilverde zijn tweede plek op de pole in Singapore door uiteindelijk 9" na Lewis Hamilton als tweede te finishen. Met dank aan een goede strategie van Red Bull.

Bij de start nam Sebastian Vettel wel de maat van Verstappen. "Het ging niet slecht", vertelt Verstappen op zijn webstek. "De auto was gewoon heel goed, maar dat weten we al lang. Het is jammer van de eerste ronde, waarbij je duidelijk zag dat we topsnelheid misten. Vervolgens hadden we een goede strategie, waardoor we terugkwamen op de tweede plaats."

"Als we achter Vettel de baan op waren gekomen, dan waren we derde geworden. We reden onze eigen race en probeerden Lewis Hamilton te volgen. Op het einde wisten we dat de tweede plek het maximaal haalbare resultaat was, dus dat hebben we binnengehaald."

Motorproblemen

Het resultaat was dan wel goed, toch kende de Nederlander opnieuw problemen met zijn motor. Net als in de kwalificaties. "Ik kwam niet perfect weg bij mijn stop, maar ook achter de safetycar stotterde de wagen wel eens en sprong hij soms in zijn neutraal. Dan vindt de auto geen versnelling, dus viel ik bijna stil. Ik moest snel schakelen om weer een versnelling te kunnen vinden."

"In de race ging het terugschakelen ook heel moeilijk. We hadden wat problemen, maar we hebben de race wel uitgereden en ik ben erg blij met de tweede plaats", besluit Verstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws