Mag Stoffel Vandoorne hopen? Toro Rosso heeft geen interesse in Fransman: "Niet investeren in Mercedes-rijder"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Mag Stoffel Vandoorne hopen? Toro Rosso heeft geen interesse in Fransman: "Niet investeren in Mercedes-rijder"

De plaatsjes in de Formule 1 zijn erg duur. Stoffel Vandoorne is nog niet zeker van een toekomst in de F1, maar ook de jonge Fransman Esteban Ocon is dat niet. Toro Rosso is alvast geen optie.

Ocon moet door de komst van Lance Stroll weg bij Force India, waar vader Lawrence Stroll tegenwoordig de plak zwaait. McLaren hoefde hem niet en haalde de jonge Lando Norris binnen, waardoor Ocon nog steeds op zoek is naar een zitje voor volgend seizoen. Maar ook Toro Rosso, dat nog een zitje over heeft, wordt niet zijn volgende werkgever. 

Net als bij McLaren is teambaas Christian Horner van mening dat het geen zitje wil geven aan iemand die in het opleidingsprogramma van Mercedes zit. "Mercedes heeft met een relatief beperkte investering geholpen deze jongens naar de F1 te brengen", vertelt Horner in gesprek met Motorsport.com. "Maar nu lijkt het bijna een last om Mercedes-rijder te zijn."

Niet investeren in Mercedes-rijder

"Het herroepingsmechanisme is voor een grote meerderheid van de teams niet aantrekkelijk. Het gekke is dat een rijder als Ocon volgend jaar zonder cockpit kan komen te zitten. Als hij contractueel vrij was, zou hij een logische kandidaat zijn voor Toro Rosso. Maar Red Bull gaat niet investeren in een Mercedes-rijder. En ik denk ook niet dat dat andersom wel zou gebeuren."

Horner vindt dat Ocon destijds bij Mercedes gepromoveerd moest worden. Maar het werd dus Valtteri Bottas. "Het is heel gemakkelijk om vast te houden aan de bekende weg. Het risico is veel groter wanneer je kiest voor iets onbekends of een junior. Ik denk dat wij in meerdere gevallen bewezen hebben dat het zich uitbetaalt met Vettel, Ricciardo en Verstappen. En hopelijk nu ook met Gasly."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws