McLaren hoopt Vandoorne bij concurrent te krijgen: "Als we hem kunnen helpen, zullen we dat zeker doen"

Redactie
| 10 reacties
McLaren hoopt Vandoorne bij concurrent te krijgen: "Als we hem kunnen helpen, zullen we dat zeker doen"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne is nog steeds naar een Formule 1-team voor volgend seizoen na zijn afscheid bij McLaren. Zak Brown, CEO bij zijn huidige werkgever, hoopt dat Vandoorne in de F1 blijft.

Zak Brown stuurt bij Vandoorne aan op een vertrek naar Toro Rosso, de satellietploeg van Red Bull. "Als we hem kunnen helpen, zullen we dat zeker doen", citeert Sporza de Amerikaanse CEO van McLaren. "Stoffel hoort in de Formule 1 thuis. Als ik Toro Rosso was en twee zitjes vrij had, zou ik hem zo in huis nemen."

Bij Toro Rosso gebeuren alvast enkele verschuivingen. Pierre Gasly maakt promotie en wordt ploegmaat van Max Verstappen, terwijl Brendon Hartley nog niet echt kon overtuigen. Daniil Kvyat maakt mogelijk zijn comeback in de F1, waardoor er nog één zitje over is. 

'Slechte auto'

"Stoffel is een uitstekende rijder, maar als we vooruitkijken, dan is Lando Norris de man van de toekomst", vervolgt Brown. "De voorbije jaren heeft Stoffel een slechte auto gekregen. Fernando Alonso kon zich met al zijn ervaring beter aanpassen."

Nochtans begon het verhaal van Vandoorne zo mooi bij McLaren. "Stoffels debuut in Bahrein was indrukwekkend, daarna heeft hij nooit echt de kans gehad om zich te tonen. Al zat hij heel dicht bij Fernando, dichter dan sommige teammaats. Stoffel is erg aangenaam om mee samen te werken. En als hij wil, kan hij voor ons blijven racen in andere kampioenschappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws