Fransman prijst zich gelukkig na crash in GP van België: "Ik heb geluk gehad. Het ziet er niet goed uit als ik kijk naar de halo"

Redactie
| 0 reacties
Fransman prijst zich gelukkig na crash in GP van België: "Ik heb geluk gehad. Het ziet er niet goed uit als ik kijk naar de halo"
Foto: © photonews

Het meest besproken incident in de GP van België was natuurlijk de crash die veroorzaakt werd door Nico Hülkenberg. Gelukkig bood de halo bescherming bij slachtoffer Charles Leclerc.

De Fransman van Sauber kreeg ineens de McLaren van Alonso over zich heen. Met dank aan Nico Hülkenberg, die veel te laat remde en op de Spanjaard inreed. Als bij wonder hield Leclerc geen verwondingen over aan het incident. "Ik weet niet hoe ik eruit gekomen was, maar toen ik het zag, was ik blij dat de halo er was", citeert Motorsport.com de Sauber-piloot.

"Ik heb geluk gehad. Het ziet er niet goed uit als ik kijk naar de halo", aldus de Fransman. Eerst dacht hij dat Alonso in de fout ging, maar na het herbekijken van de beelden lag de oorzaak dus bij de Duitser, die in Italië 10 plaatsen achteruit moet. 

'Niet met opzet'

Leclerc is alleszins niet boos op zijn collega. "Nico is geen coureur met een verleden en je ziet dat hij het niet met opzet deed", zei Leclerc nog. "Ik denk niet dat een schorsing op zijn plaats is voor dit soort fouten. Als iemand het met opzet doet en gevaar veroorzaakt, moet het een schorsing opleveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws