Spa-Francorchamps in een notendop: zware crash Alonso, Vettel doet prima zaak en weekend om te vergeten voor Vandoorne

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Spa-Francorchamps in een notendop: zware crash Alonso, Vettel doet prima zaak en weekend om te vergeten voor Vandoorne
Foto: © photonews

De Grote Prijs van België is beslecht. In de eerste ronde loste de race in Spa-Francorchamps de verwachtingen in. Het vervolg was van mindere makelij.

Alonso raakte al in de eerste bocht betrokken in een crash en sleurde twee concullega's mee. (Lees er HIER meer over) Vettel ging dan weer concurrent Hamilton voorbij.

Nadat de Safety Car werd opgeheven kon de race opnieuw losbarsten. Verstappen zette een knappe inhaalrace in en stoomde door naar een knappe derde plaats. Een mooi resultaat voor de vele Nederlandse fans die naar België waren afgezakt.

Vijftiende stek voor Vandoorne

Vandoorde ging als 20ste van start. Door het spel van de pitstops kon onze landgenoot oprukken in de stand, maar finaal viel hij toch terug naar de laatste plaats. Zonde voor de Kortrijkzaan.

Voorin hield Vettel zijn eerste stek vast. Hamilton reed tien seconden later als tweede over de streep. De kloof tussen de twee verkleint zo met zeven punten.

De regen bleef finaal uit. Volgende week zakt het F1-gebeuren af naar Monza, een van de snelste circuits op de kalender.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws